čtvrtek 12. července 2018

Modrá je zase sexy


Spousta lidí zapíjí žal kvůli důvěryhodné Babišově vládě tolerované komunisty. Já zapíjím modrým vínem přizvání Makedonie do NATO, protože to oslabí ruský vliv na Balkáně.
Pořád jsme v NATO i my a během trvání této vlády z něj nevystoupíme, dokonce snad budeme platit ona dvě požadovaná procenta, doufám, zdroje tu jsou, jak pravil klasik.
Pořád jsme v EU a během trvání této vlády z ní nevystoupíme. Předseda té vlády má své zvrácené charisma a našim zvráceným voličům se líbí stejně jako náš zvrácený prezident. Budiž.
Zvrácených je nás hodně, tak nebo onak, takže ve dvou vrcholných státních funkcích jsou tihle dva zvrácení muži. OK. My je přežijeme.
V parlamentu máme kvalitní a nekvalitní opozici. Ta kvalitní, a relativně silná, se skládá z ODS a Pirátů. Když pominu názorové rozdíly, vidím budoucí možnou spolupráci. Prvovoliči a mladí lidé vůbec budou v příštích volbách pro Piráty, jejich tátové a mámy pro ODS.
Optimistická předpověď: 18 % pro Piráty a 18 % pro ODS. Když se spojí (a zakážou si spory a historické výčitky) , vyhrajou nad ANO, které má pořád svoji omšelou agendu a očekávatelnou mediální masáž -- ale ty se vyčerpají.
ODS se už očistila a Piráti se ukážou. Třeba budou i oni státotvorní. Po dětských přešlapech se jeví jako solidní strana. Stejně jako provinilí rodičové: ODS.
Pirátská vlajka bude jednou tmavěmodrá. Uvidíte.
Anebo se pletu. Pletu se rád.
(Na mém ilustračním fotu je Lucie Van Koten, děkuju za modelling. Pro vás, čtenáře, se dívá doprava.)

Žádné komentáře:

Okomentovat